donderdag 31 mei 2012

Hoeveel calorieën verbrand je met zwemmen?

Hoeveel calorieën verbrand ik met mijn activiteit?
Het is altijd fijn om te weten hoeveel calorieën je nou verbrand bij een bepaalde activiteit. Het geeft je weer wat nieuwe motivatie om de volgende keer net even wat verder te gaan of net even wat langer door te sporten. Hier vind je een lijst van het aantal kcal dat je verbrand bij een uur van de desbetreffende activiteit. Het aantal cal geldt voor iemand van ongeveer 70 kg. Als je 60 kg weeg trek je er 100 cal vanaf. Als je 80 kg weegt tel je er 100 cal bij op. 



  • Dansen - 444 cal p/u
  • Fietsen (normaal) - 600 cal p/u
  • Gewichtheffen (intens) - 445 cal p/u
  • Huishouden - 260 cal p/u
  • Lopen - 300 cal p/u
  • Mountainbiken - 500 cal p/u
  • Nordic Walk - 550 cal p/u
  • Skeeleren - 520 cal p/u
  • Touwtje springen - 750 cal p/u
  • Tuinieren - 300 cal p/u
  • Zwemmen 450 cal p/u

Touwtje springen

Welk dieet is het best?

Het beste dieet om vet kwijt te raken
Het is voor veel mensen altijd een lange zoektocht naar het beste dieet. Met welk dieet bereik je datgene wat je zo graag wilt? Veel mensen (met name vrouwen) hebben als doel een mooi en slank figuur. Mannen daarentegen hebben vaker andere doelstellingen met een dieet. 


Mannen vs. vrouwen: afslanken
Inderdaad, mannen zoeken eerder een dieet om veel spiermassa te kweken. Een dieet waar weinig vet in voorkomt en veel eiwitten. Er moet een juiste balans zijn van bepaalde voedingsstoffen. Vrouwen willen vaker het vet kwijt en in gewicht afvallen. 


Diëten voor iedereen
De laatste jaren is Nederland flink veranderd. Nederlanders zijn niet alleen langer geworden, men is ook in de breedte gaan groeien. De dikke Nederlander was vroeger nog een uitzondering. Tegenwoordig komen er steeds meer bij en gaat Nederland zijn dikke broer de VS achterna. Het probleem begint vaak al in de kindertijd. Kinderen eten teveel en krijgen te weinig lichaamsbeweging. De combinatie die garant staat voor een dik, pompeus figuur.


Welke diëten zijn er?
Het is niet makkelijk om het beste dieet er uit te vissen. Er zijn ongelofelijk veel diëten. Wist je bijvoorbeeld dat er zelfs een dieet bestaat waarbij je helemaal niets meer tot je neemt. Zo'n dieet heet een Breatharian diet. Alleen drinken is toegestaan. Het dieet gaat er vanuit dat de mens geen voeding nodig heeft om te kunnen overleven. Vanuit wetenschappelijk oogpunt is zo'n dieet natuurlijk zeer discutabel en ook nog eens gevaarlijk! Er zijn in het verleden zelfs mensen aan overleden. 


Cholesterol & Atkins dieet


Het beste dieet voor jou komt vanuit de doelstellingen die je wilt behalen. Als je dat op een rij hebt kun je aan de slag. 


Een lijst met mogelijke diëten voor jou!
  • Atkins dieet (weinig koolhydraten, veel eiwitten)
  • Weight Watchers dieet
  • Hacker's dieet
  • Cookie dieet
  • Body for life
  • Dukan dieet (weinig koolhydraten, veel eiwitten)
  • Grapefruit dieet
  • Beverly Hills dieet
  • Junk Food dieet
  • Subway dieet
  • Nutisystems dieet


Een paar kilo afvallen: winterkilo's kwijt!

Summerbeauty!
Inderdaad, even wat kilo's kwijt voor de zomer! Het kan zo makkelijk en je zit ook nog eens heerlijk in je vel als je het eenmaal kwijt bent. Hoe moet dat, hoe gaan we dat bewerkstelligen? Kortom: hoe raak je snel even wat extra kilo kwijt zodat je zomeroutfit net even weer wat beter komt te zitten? 






Geheim 1 
Het eerste wat je moet weten is heel simpel. Loop na het lezen van dit artikel even naar je koelkast en kijk wat daar allemaal te vinden is. Is het shocking? Veel vet en weinig groente? Als dat het geval is kun je beter structureel minder eten en echt goed op een dieet gaan. Als je al gezond eet kun je heel makkelijk wat kilo's kwijtraken door simpelweg net even wat minder te eten dan je gewend bent. Neem dus geen vier plakken brood, maar drie. Smeer geen boter op je brood, maar zuivelspread. 


Geheim 2
Ga meer sporten, ga meer bewegen en maak van elk moment een beweegmoment. Hoe meer je beweegt, hoe meer je afvalt. Het is heel simpel. Je lichaam heeft meer energie nodig als deze meer beweegt. Als het energie niet via de voeding naar binnenkomt, haalt je lichaam het uit je vetreserves (en geloof mij, iedereen heeft ze). 


Raak snel wat kilo's kwijt


Geheim 3
Drink veel. Ga veel water drinken zodat je maag constant vol is met water. Water gaat echter wel heel snel weer uit je maag dus je moet het frequent weer bijvullen. Ga natuurlijk niet zóveel water drinken zodat je er misselijk van gaat worden. Drink bijvoorbeeld 2.5 liter in plaats van de 2 liter.




Geheim 4
Ritme. Dit is het allerbelangrijkste van dit rijtje. Als je structuur hebt in je voedinginname zul je geheid afvallen. Je hebt de hele dag door energie en zult niet gaan snacken. Die kleine tussendoortjes, dat kaasbroodje en dat ijsje dat je lekker hebt opgepeuzeld, daar komt jouw zwemband vandaan. Ga dus regelmatig eten in een vast patroon. Je lichaam vindt het fijn als je in een ritme komt. Ik weet dat het niet altijd even makkelijk is om een vast ritme aan te houden. Soms is het gewoon niet haalbaar en lukt het niet. Probeer echter toch bepaalde eetgewoonten aan te nemen. Denk aan het ontbijt, je lunch en avondeten. 

Crashdieet: hoe werkt zo'n dieet?

Crashdieet
Je hoort het best vaak om je heen: het crashdieet. Wat moeten we ons hier nou bij voorstellen? Wat houdt het in en hoe moet het uitgevoerd worden. Is het eigenlijk wel veilig voor je lichaam, kan het weinig kwaad, of moeten we toch uitkijken voor de gevolgen van een crashdieet? Val je eigenlijk wel af met een crashdieet of kom je uiteindelijk zelfs meer aan? 


Crashdieet betekent weinig voeding




Crashen - je lichaam is in shock
Mensen die een crashdieet volgen eten een bepaalde tijd enorm weinig. Je lichaam zal op de reserves overgaan en al je vet en vooral energie uit je lichaam moeten onttrekken. Omdat je lichaam geen voeding (of te weinig voeding) binnen krijgt moet dat natuurlijk ergens vandaan komen. Je lichaam haalt het dus uit je spieren en vetweefsel. Omdat je een tijd lang te weinig voeding inneemt is je lichaam in shock. Je lichaam gaat in overlevingsmodus




Val ik af met een crashdieet?
Absoluut! Je valt hoe dan ook af met een crashdieet. Het is echter geen goede manier van afvallen. Je lichaam is in shock, je lichaam is ontregelt. Omdat je weinig voeding binnenkrijgt probeert je lichaam om op een zeer laag pitje toch alles nog te kunnen regelen. Je zult dus weinig energie hebben als je gaat crashen. Als je eenmaal bent afgevallen zul je enorme honger krijgen als je weer gaat eten. Je lichaam wil zich weer herstellen. 




Tja, wat nu?




Wat mag ik wel eten als ik ga crashdiëten?
Ik raad het sowieso af om aan een crashdieet te beginnen. Wil je het toch een keer proberen, neem dan vooral veel eiwitten binnen en weinig koolhydraten. Ga verder veel drinken om je hongergevoel te onderdrukken. Vergeet echter altijd dat het geen goede manier is om af te vallen. 




Het ziekenhuisdieet?
Eigenlijk zijn er heel veel mensen die wel eens een crashdieet hebben ondergaan. Het ziekenhuisdieet is eigenlijk een soort crashdieet. Veel mensen eten sowieso veel te veel en als ze eenmaal in het ziekenhuis liggen krijgen ze minder dan ze gewend zijn. Vaak zijn de porties klein en gedoseerd.  

Snel buikvet verbranden: 5 goede tips

Buikvet snel verbranden
Ja, wie wil dat nou niet. Snel van je overtollige kilo's kwijt. Zeker met het mooie weer op komst is het maar al te fijn als je net even wat extra kilo's kwijt kunt raken. In je bikini of in je zwemshorts voel je je dan net even wat fijner. Hoe kun je nou snel van je kilo's afkomen? Hier lees je een aantal tips om snel wat buikvet kwijt te raken. 


Tip 1: diëten
Als je gaat diëten raak je absoluut buikvet kwijt. Mensen die aan het lijnen zijn raken vet kwijt. Het vet zal zich overal op je lichaam minderen, dus ook op je buik. Je kunt helaas niet alleen je buikvet kwijtraken als je gaat diëten. Overal op je lichaam zul je vet kwijtraken, dus niet alleen op je buik. Je kunt er ook niet voor zorgen dat alleen het vet op je buik zal verdwijnen in een sneller tempo. Langzamerhand zul je merken dat je buikvet minder wordt. Je kunt op verschillende manieren gaan diëten. Het best voor je lichaam is om structureel minder te gaan eten. Vaak wil je toch snel wat kilo's kwijtraken en daar zijn drastische maatregelen voor nodig. Drink veel water in plaats van frisdrank. Frisdrank is een absolute vetmaker. Zorg dus dat je dat niet tot je neemt!


Tip 2: buikspieroefeningen
Ja, je leest het goed. Je moet weer gaan sporten! Als je buikspieroefeningen gaan doen zullen je buikspieren natuurlijk gaan groeien. Als je in combinatie minder vet gaat eten zullen je buikspieren zichtbaarder worden. Het is heel simpel en bijna common sense. Iedereen kan snappen dat het zo werkt, maar het uiteindelijk uitvoeren valt vaak toch zwaarder dan men in eerste instantie had gedacht. Geef niet te snel op als je geen resultaat ziet. Op den duur zul je merken dat je lichaam sterk aan het veranderen is!


Moet dit echt? Jazeker!




Tip 3: minder vet, meer vezels, meer water
Dat klopt. Minder vet eten zorgt dat je minder vet op je buik krijgt. Als je meer vezels eet zullen je darmen actiever worden en beter gereinigd worden. Als je ook nog eens meer water drinkt zul je minder honger krijgen en minder gaan snacken. Snacken is vaak boosdoener nummer 1! 


Tip 4: neem je rust en neem je slaap
Je lichaam heeft ook rust nodig. Als je rust komt je lichaam weer op krachten. Tevens zullen de spieren zich juist gaan vormen als je slaapt. Je lichaam herstelt dan. Vergeet ook niet dat je lichaam altijd vet verbrand (of eigenlijk energie verbruikt). Zelfs wanneer je slaapt of gewoon zit te luieren op de bank. Als je goed geslapen hebt, heb je de volgende dag weer meer energie om te sporten, te bewegen of verantwoord te eten. Verantwoord eten kost voor veel mensen ook mentale energie, vergeet dat niet!


drink meer water en minder frisdrank




Tip 5: de lezer bepaalt!
Tip 5 wordt door jou bepaalt. Welke tip kun je alle andere lezers meegeven om snel buikvet kwijt te raken? Deel je tip door op dit artikel te reageren!

Afvallen met Citroensap, kan dat?

Afvallen met behulp van citroenen!
Jazeker, je leest het goed. Afvallen met behulp van citroensap is weer helemaal in. Uiteraard horen we al vaker dat je kunt afvallen van fruit. In fruit zitten ingrediënten (waaronder antioxidanten) die je stofwisseling sneller laten werken. De meeste fruitsoorten die in aanmerking komen voor deze claim zijn vrij exotisch. De gewone citroen blijft altijd een beetje buiten schot. Toch is de citroen zeker de moeite waard! Afvallen met citroenen kan wel degelijk, zo claimen vele gebruikers. 


Afvallen met citroensap




Citroensap - zuivert
Citroenen hebben de eigenschap om je lichaam te zuiveren. Citroensap is zoals men weet erg zuur. Zuur uit de citroen zorgt voor het zuurder maken van je maaginhoud. Je stofwisseling gaat omhoog en je zult meer energie ontvangen. Meer energie betekent meer bewegen en meer bewegen is weer bevorderlijk voor je stofwisseling. Uiteindelijk zul je flink wat kilo's kwijtraken!


Citroensap - schadelijk?
Oei, we moeten wel oppassen met citroenen! Citroensap is namelijk behoorlijk zuur en kan je glazuurlaag van je tanden aantasten. Dit wordt ook wel tanderosie genoemd. Als je glazuurlaag is aangetast zal deze niet zomaar weer terugkomen. Sterker nog, je glazuurlaag zal nooit weer natuurlijk terugkomen. Het zuur in de citroen kan dus je tanden aantasten. Bij veelvuldig gebruik is dit zeker wel een puntje om bij stil te staan. Wat helpt is het drinken met een rietje. Het sap zal zo niet langs je tanden komen. 


Citroen is een echte powerfruit




Citroenen in pillen
Natuurlijk zijn er, zoals voor bijna elke fruitsoort, pillen op de markt waar het sap en de goede werking van de citroen is vastgelegd. De pillen zijn te koop in de drogist maar verwacht geen wonder. Afvallen werkt alleen als je ook daadwerkelijk meer gaat bewegen en minder gaat snacken. Naast het direct gebruiken van de sap kun je het natuurlijk ook in de thee stoppen. Je maakt dan zo heerlijk citroenthee. Bij warm weer is het ook enorm lekker om ijswater te mixen met citroensap. Je maakt zo heerlijke limonade waar je ook nog eens mee af kunt vallen. Wat wil je nog meer?




Dieet nuvoryn: werken deze dieetpillen?

Dieetproduct Nuvoryn onder de loep
Onlangs is er weer een nieuw product op de markt dat claimt dat je bij gebruik snel af zult vallen. Dit product heet Nuvoryn. Nu is het natuurlijk maar weer de vraag of dit product wel echt werkt. Wat valt er over dit dieetproduct te zeggen? Werken de pillen van Nuvoryn echt om kilo's kwijt te raken? Raak je overtollig vet echt kwijt met behulp van deze pillen en wat zit er eigenlijk in?

pot met nuvoryn


Nuvoryn - afvallen
Tja, het zijn natuurlijk nooit de pillen zelf die ervoor zorgen dat je de kilo's kwijt raakt. Naast het slikken van de pillen is het altijd erg belangrijk om veel te bewegen. Door te bewegen zul je pas echt de kilo's kwijtraken. Natuurlijk is dit niet iets wat de consument wil lezen of weten. Het is toch veel fijner om te geloven in de wonderbaarlijke kracht van een pil? 

Nuvoryn - ingrediënten
Wat zit er eigenlijk in deze pillen? Volgens Nuvoryn zitten er speciale ingrediënten in de pil die ervoor zorgen dat je stofwisseling een boost krijgt. Als je stofwisseling harder werkt heb je dus ook meer energie en verbrand je meer vet. Verder zitten in de pillen veel anti-oxidanten, waarvan gedacht wordt dat het een natuurlijke vet verbrander is. 


Een pil van Nuvoryn


Nuvoryn - werkt het?
Wanneer we de vele recensies over dit product lezen blijken veel mensen toch wel erg onder de indruk te zijn van Nuvoryn. Zou het dan toch werken? Mensen die het gebruiken blijken meer energie te hebben en zitten lekkerder in hun vel. Natuurlijk is het product niet bij iedereen een afslankwonder te noemen. Vergeet nooit dat je naast het product gewoon en simpelweg meer moet bewegen. Je spieren hebben energie nodig, de energie wordt uit je vet gehaald (maar bij verkeerd sporten uit je spieren!) waardoor je afvalt. De pillen ondersteunen dit proces. Nuvoryn is zeer zeker het overwegen waard maar verwacht wederom geen wonders. 

Nuvoryn als afslankpil
De ingrediënten die in het product van Nuvoryn te vinden zijn zorgen ervoor dat je kilo's kwijt zult raken. Een ingrediënt dat zal zorgen voor het afslanken is Guarana. De stof guarana zorgt dat de stofwisseling versnelt raakt. Let wel op de bijwerkingen van guarana. Eventuele bekende bijwerkingen bij mensen die gevoelig zijn van guarana zijn onder andere: trillende handen, angst en hartkloppingen

Verschillende meningen over het dieetproduct Nuvoryn
Niet iedereen is even enthousiast over het dieetproduct van Nuvoryn. Er zijn mensen die claimen dat het product geen werking heeft. Ook vinden sommige mensen de werking van het dieetproduct zwaar overschat. Aan de andere kant zijn er veel mensen die beweren kilo's te zijn kwijt geraakt door de effectieve werking van Nuvoryn. 

Een kritische kijk op Nuvoryn
Het bedrijf Nuvoryn beweert dat de dieetpillen zorgen voor het kwijtraken van veel kilo's in een korte tijd. De claim is gebaseerd op klinische studies die de werking van de actieve producten in de pil hebben aangetoond. Veel van de studies zijn inderdaad van klinische aard en hebben kunnen aantonen dat het werkzaam is, echter niet alle studies passen bij het profiel dat Nuvoryn schetst. 

Een voorbeeld is de claim dat de werkzame stof van Açai een vet ondersteunende werking heeft. Er wordt van deze stof vaak beweerd dat het een afslankende werking heeft, echter is dit nooit (klinisch) wetenschappelijk aangetoond. Nuvoryn geeft hier dus een valse claim, echter is dat niet een unieke valse claim. 

Ook de werking van groene thee is dubieus. In groene thee zitten veel anti-oxidanten. Een anti-oxidant zorgt er voor dat je lichaam in goede conditie blijft. Groene thee schijnt gezond te zijn voor je lichaam, echter of je er daadwerkelijk van afvalt is onduidelijk en ook nog niet wetenschappelijk bewezen. 

Afvallen en anti-oxidanten
Veel producten die zijn verwerkt in Nuvoryn hebben van nature veel anti-oxidanten. Er wordt gedacht dat anti-oxidanten een ondersteunende werking heeft bij het kwijtraken van vet. Anti-oxidanten zorgen voor het beschermen van de lichaamscel. Het beschermt de lichaamscel van vrije radicalen. De vrije radicalen (schadelijke deeltjes) zullen de cel vernietigen maar anti-oxidanten steken daar dus een stokje voor. Als er veel cellen beschermd worden heeft dat een positieve werking. Je lichaam heeft meer gezonde cellen dan wanneer er cellen verdwijnen. Een cel heeft energie nodig. De energie die nodig is kan via een ingewikkeld proces uit vetcellen gehaald worden en uiteindelijk kun je dus sneller afvallen als je veel anti-oxidanten inneemt en dus veel cellen beschermt tegen oxidatie (vernietiging). Let wel: dit is een indirecte manier van afvallen waarbij het absoluut niet zeker is of je af zult afvallen door middel van vetcellen. Je lichaam kan energie uit veel verschillende lichaamscellen halen, dit hoeft niet altijd uit vetcellen te komen. De afslankende werking van anti-oxidanten is dus omstreden. 

Lees meer over dit product


Weg met vet door vaak te eten!
Het klinkt als te mooi om waar te zijn: vaak eten en toch afvallen. Laten we eerlijk zijn, veel dieet producten zijn nou eenmaal ook écht te mooi om waar te zijn. Echt afvallen doen we bijna niet en uiteindelijk zijn we zwaarder dan voorheen. Een van de basis elementen van het afvallen is een verhoogd metabolisme. Dit betekent veel en in het bijzonder juist vaak eten. Op die manier blijft je metabolisme hoog en val je automatisch af. Lees er hieronder alles over en deel je ervaringen. Iedereen heeft baat bij een slanker lichaam.

Veel eten en toch afvallen: weg met vet en weg met honger!

Lijkt het jou ook leuk om te schrijven over bijvoorbeeld afvalproducten, diëten en beauty? Je kunt gratis een account aanmaken op InfoNu. Je kunt hier korte informatieve artikelen uploaden. Veel mensen maken gebruik van InfoNu. Het is niet alleen leuk om te doen want je kunt er ook nog eens een leuke bijverdienste uithalen. Maak snel een gratis account aan en word ook infoteur!

Schrijf mee met InfoNu!
Schrijf mee met InfoNu!