donderdag 31 mei 2012

Crashdieet: hoe werkt zo'n dieet?

Crashdieet
Je hoort het best vaak om je heen: het crashdieet. Wat moeten we ons hier nou bij voorstellen? Wat houdt het in en hoe moet het uitgevoerd worden. Is het eigenlijk wel veilig voor je lichaam, kan het weinig kwaad, of moeten we toch uitkijken voor de gevolgen van een crashdieet? Val je eigenlijk wel af met een crashdieet of kom je uiteindelijk zelfs meer aan? 


Crashdieet betekent weinig voeding




Crashen - je lichaam is in shock
Mensen die een crashdieet volgen eten een bepaalde tijd enorm weinig. Je lichaam zal op de reserves overgaan en al je vet en vooral energie uit je lichaam moeten onttrekken. Omdat je lichaam geen voeding (of te weinig voeding) binnen krijgt moet dat natuurlijk ergens vandaan komen. Je lichaam haalt het dus uit je spieren en vetweefsel. Omdat je een tijd lang te weinig voeding inneemt is je lichaam in shock. Je lichaam gaat in overlevingsmodus




Val ik af met een crashdieet?
Absoluut! Je valt hoe dan ook af met een crashdieet. Het is echter geen goede manier van afvallen. Je lichaam is in shock, je lichaam is ontregelt. Omdat je weinig voeding binnenkrijgt probeert je lichaam om op een zeer laag pitje toch alles nog te kunnen regelen. Je zult dus weinig energie hebben als je gaat crashen. Als je eenmaal bent afgevallen zul je enorme honger krijgen als je weer gaat eten. Je lichaam wil zich weer herstellen. 




Tja, wat nu?




Wat mag ik wel eten als ik ga crashdiëten?
Ik raad het sowieso af om aan een crashdieet te beginnen. Wil je het toch een keer proberen, neem dan vooral veel eiwitten binnen en weinig koolhydraten. Ga verder veel drinken om je hongergevoel te onderdrukken. Vergeet echter altijd dat het geen goede manier is om af te vallen. 




Het ziekenhuisdieet?
Eigenlijk zijn er heel veel mensen die wel eens een crashdieet hebben ondergaan. Het ziekenhuisdieet is eigenlijk een soort crashdieet. Veel mensen eten sowieso veel te veel en als ze eenmaal in het ziekenhuis liggen krijgen ze minder dan ze gewend zijn. Vaak zijn de porties klein en gedoseerd.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf mee met InfoNu!